Piano herstellen & onderhoud

Onderhoud

Na uw piano enkele jaren te hebben gebruikt, kan u plots problemen ondervinden tijdens het spelen. Toetsen die niet meer werken of blijven hangen, speling of ongelijkheid van niveau in het klavier, hamers die de snaren verkeerd raken,.. het zijn maar enkele voorbeelden van een groot arsenaal aan defecten die uw piano kunnen treffen. Daarom is het onderhoud van uw piano erg belangrijk.

De mechaniek van uw piano is een complexe constructie bestaande uit honderden stukjes hout, metaal, vilt en leer. Deze materialen zijn onderhevig aan slijt. Daarom heeft elke buffet- en vleugelpiano in principe om de vijf jaar een onderhoud nodig. Uw pianotechnicus stemt alle onderdeeltjes terug op elkaar af, waardoor uw piano terug vloeiend speelt. 

Om de tien jaar hebben de hamerkoppen een onderhoud nodig, waarbij het vilt van de hamers wordt proper geschuurd. Dit doen we om de indruk van de snaren tegen te gaan.  Hoe dieper de indruk van de snaren, des te lager de kwaliteit van de klank, en hoe groter de kans op verdere ontregeling van de mechaniek. Klinkt uw piano na enkele jaren zachter of doffer? Neem dan contact op met uw pianotechnicus.

Herstellingen

Het kan ook nodig zijn dat we een onderdeel van uw piano herstellen. Bijvoorbeeld, hamer die afgebroken is, iets stuk in de mechaniek, of een scheur in het hout.. In de meeste gevallen kan uw pianotechnicus ter plaatse deze problemen in uw piano herstellen. 

Voor meer informatie en voor prijzen, aarzel niet om contact op te nemen.

WILT U GRAAG UW PIANO HERSTELLEN OF ONDERHOUD GEVEN?

Contacteer ons dan voor meer informatie, of een afspraak!

piano stemmen antwerpen
mobiele vleugel
piano stemmen