Piano Life Saver

Een piano heeft, net zoals andere uit hout vervaardigde instrumenten, een constant ideaal vochtgehalte tussen 40 % en 60 % nodig om toonhoogte, toonkwaliteit en aanslaggevoeligheid te behouden en blijvende schade te voorkomen.

Wanneer uw piano of vleugel in een ruimte staat die constant of afwisselend te droog of te vochtig is, dan kan uw instrument problemen gaan ondervinden zoals:

  • Abnormaal snelle ontstemming
  • Zwaarlopende en/of stroeve toetsen
  • Een aanslagongevoelig klavier
  • Permanente schade aan kammen en zangbodem
  • Schade aan het stemblok
  • Roestschade aan snaren en stempinnen

Het Piano Life Saver Systeem voorkomt en biedt een antwoord op deze problemen.

Het zorgt dat de stemming van uw piano langer houdt, voorkomt het opzwellen en inkrimpen van houten onderdelen in uw instrument, voorkomt het loskomen van lijm, voorkomt roest, voorkomt het verminderen van de klankkwaliteit van uw instrument, en beschermt jaar na jaar de waarde van uw instrument!

Hoe werkt het Piano Life Saver systeem?


Het systeem bestaat uit drie basiscomponenten die samenwerken om de vochtigheidsgraad in uw piano constant te houden, ongeacht wat de de condities in de ruimte is waarin het instrument zich bevindt: De Humidistat, de Bevochtiger en de Ontvochtiger. 

piano life saver
vleugelife

1. De Humidistat is het brein van Het Systeem dat aanvoelt of de houten delen van uw piano te vochtig of te droog zijn en wisselt automatisch van Ontvochtiger naar Bevochtiger en beschermt uw piano zodoende tegen schade door veranderingen in vochtigheid.

2. De Bevochtiger bevochtigt het droge hout van uw piano als de vochtigheid afneemt; een waarschuwingslampje geeft aan wanneer het water te laag staat en er aan de Bevochtiger water moet worden toegevoegd; bijvullen is eenvoudig en gemakkelijk.

3. De Ontvochtiger treedt in werking als de vochtigheid toeneemt, verdrijft het de vochtige lucht weg van de piano door gebruik te maken van warme luchtstromen.

Het Piano Life Saver Systeem aanschaffen.


Indien u interesse heeft om het systeem aan te schaffen voor uw piano of vleugel, of wenst u graag advies van een erkend installateur, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De tarieven voor de aankoop + installatie van het systeem zijn als volgt:

Piano Life Saver Systeem voor buffetpiano: € 700.
Piano Life Saver Systeem voor vleugel kleiner dan 173 cm: € 780
Piano Life Saver Systeem voor vleugel groter dan 173 cm: € 915