GENIO Piano Silent Systeem

silent systeem essence

Genio ESSENCE

Het instapmodel silent systeem.
Hoge kwaliteit pianosound.
Navigatie via knoppen.
Beschikbaar voor buffetpiano.

silent systeem premium

Genio PREMIUM

Premium model silent systeem.
Uitstekende kwaliteit pianosound.
Navigatie via touchscreen.
Beschikbaar voor buffet-en vleugelpiano.

Wat is een piano silent systeem?

Het piano silent systeem is een  digitaal systeem dat kan worden ingebouwd in uw accoustische piano of vleugel. Het biedt de mogelijkheid om maximaal van uw liefde voor muziek te genieten, zonder familie of buren tot last te zijn. U kunt repeteren wanneer u wilt. En belangrijker nog: uw beleving blijft optimaal. Als het silent systeem is uitgeschakeld speelt u akoestisch, precies zoals u gewend bent. Eenmaal aangesloten worden de klanken weergegeven via uw koptelefoon.

Wij bouwen uw piano silent systeem in bij uw piano of vleugel. Dit gebeurt bij u thuis. De installatie duurt doorgaans ongeveer 2 tot 4 uur.

Hoe werkt het piano silent systeem?

Een silent systeem bestaat uit drie onderdelen.

De ‘mute-rail’ maakt het mogelijk dat de hamers worden gestopt nét voordat deze de snaren raken en daarom niet gaan klinken. Wij bevestigen de mute-rail in het mechaniek van uw piano. Deze vervangt de zogenaamde demperstuitlijst. U merkt geen verschil in spelen. De mute-rail kunt u bedienen door een schakelaar die wordt gemonteerd onder de klaviertafel.
 
Wij plaatsen een contactstrip onder de toetsen van uw piano of vleugel. Deze bestaat uit 88 zeer gevoelige sensoren die de beweging van iedere afzonderlijke toetsaanslag registeren en omzetten naar digitale informatie (MIDI data). Ook de pianopedalen worden voorzien van sensoren.
 
De informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar een zogenaamde klankmodule waaraan uw koptelefoon is bevestigd. De akoestische klank van uw eigen instrument wordt op deze wijze zo optimaal mogelijk behouden. U kunt ook bewust kiezen voor een andere klank. Meerdere systemen bieden de mogelijkheid de digitale versie van uw muziek op te slaan.