Piano staat te koop in kringwinkel voor 60 euro, maar blijkt tienduizenden euro’s waard te zijn

In een kringwinkel in Mechelen heeft muziekliefhebber Veerle Deknopper een opmerkelijke vondst gedaan. Ze kocht er een zeldzame, kostbare piano voor amper 60 euro. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Het is een buffetpiano uit 1890, identiek aan die van componist Claude Debussy.

Toen ze rondwandelde in een kringwinkel in Mechelen, viel het oog van Veerle op een zeldzame piano. “Meestal zijn piano’s niet veel meer waard omdat ze een houten kader hebben of omdat de toetsen niet meer werken”, vertelt Veerle aan Radio 2 Antwerpen. “Maar deze piano had een metalen frame waarop de naam “Pleyel” stond. Pleyel was een klavierbouwer uit de 19de eeuw. Mijn hart ging sneller slaan.” 

Pleyel hield in die tijd een boek bij waarin ze opschreven wie de piano verniste of wie de snaren opspande. “Op de piano stond een serienummer, waardoor ik kon nagaan wie welk onderdeel van de piano had gemaakt. De originele snaren en lak waren nog volledig intact. Dat is super zeldzaam”, vertelt Veerle enthousiast.

Gelijkaardige piano verkocht voor 18.000 euro

Veerle kocht de piano voor slechts 60 euro. “Nu blijkt dat er in Frankrijk een gelijkaardige piano was verkocht voor 18.000 euro. Die piano had wel een restauratie nodig van 300 uur”, legt Veerle uit. “Maar mijn piano is ook historisch veel waard, want daar zitten alle originele stukken nog in. Momenteel klinkt hij vals maar met één stembeurt is dat verholpen.”

Ondanks de enorme waarde van de piano is Veerle vastbesloten hem bij te houden. “De kans dat je zo’n stuk tegenkomt is ontzettend klein. Ik ga hem in ons muziekcafé zetten en hoop de piano een nieuw leven te geven”, besluit Veerle. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *